Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Připravení vyrazit – Indukční bezkontaktní spínače s certifikací E1 pro mobilní zařízení

2017-05-03

Inductive Proximity Switches with E1 Approval for Mobile Equipment
Společnost Pepperl+Fuchs nabízí širokou škálu indukčních senzorů s certifikací E1 pro mobilní stroje a vozidla …

Ať už jde o sklízecí stroje, rypadla, vozidla na svoz odpadu nebo mobilní jeřáby – pro vozidla vybavená snímacími technologiemi na zvýšení bezpečnosti či efektivity jsou potřeba všestranná a odolná řešení.  A pro výrobce mobilních zařízení je skutečnou výhodou, když mohou získat komplexní portfolio odolných zařízení z jediného zdroje.

Pro tyto scénáře nabízí společnost Pepperl+Fuchs širokou škálu senzorů, sad vodičů PUR a konektorů (např., stylu DT a AMP). Stavebním blokem této nabídky jsou speciální indukční senzory ve válcových pouzdrech: podtrhávají desetiletí zkušeností vynálezců indukčního spínače a jsou ušity speciálně na míru potřebám mobilních aplikací.


Úplně zapouzdřené indukční senzory

Speciální konektory DT od společnosti Pepperl+Fuchs umožňují robustní připojení senzorů.
Speciální konektory DT od společnosti Pepperl+Fuchs umožňují robustní připojení senzorů.

Tuto specializaci podporuje komplexní přísnou evropskou certifikaci typu E1, která umožňuje použití indukčních senzorů na veřejných komunikacích v mnoha částech světa. Základem jejich vysoké odolnosti je úplné zapouzdření pomocí lité pryskyřice vyrobené speciálně pro mobilní aplikace. Díky robustnímu provedení mají senzory vynikající odolnost vůči otřesům a vibracím a utěsnění, které překračuje stupeň ochrany IP68.

Díky velkému teplotnímu rozsahu -40 °C … +85 °C jsou senzory vhodné pro globální provoz ve všech prostředích a tyto bezkontaktní spínače zjevně překračují požadavky E1 ohledně standardů EMC. Kromě externích zdrojů zaručují kvalitu daleko za produktovou normou i vlastní laboratorní testy. Zákazníci tak dostávají vysoce spolehlivé součásti, které jsou dobře připravené na opotřebení a nároky každodenního venkovního provozu.


Spolehlivé senzory s nízkými nároky na napětí

Kromě výhod jejich provedení senzory s certifikací E1 od společnost Pepperl+Fuchs konkurenční produkty překonávají také díky své elektrické provozní bezpečnosti: když se na vozidlech zapnou vyšší elektrické zátěže (např. výsuvné žebříky nebo navijáky lan), trpí standardní senzory často propady napětí, což způsobuje nespolehlivé spínací signály nebo dokonce úplné selhání senzoru.

Indukčních bezkontaktních senzorů od společnosti Pepperl+Fuchs určených pro průmysl se to nedotkne, protože potřebují minimální napětí pouhých 5 V. To umožňuje spolehlivý provoz v aplikacích mobilních zařízení tam, kde je jako zdroj napájení dostupný pouze obvyklý automobilový akumulátor.


– Výstupní stupeň EI otevírá nové diagnostické schopnosti pro třívodičové senzory.

Jako dodatečný inovativní prvek nabízejí některé senzory v našem indukčním portfoliu vysoce výkonný výstupní stupeň – poprvé je zde možnost detekce přerušení a zkratů kabelu u třívodičových senzorů. Pomocí tohoto výstupního stupně je možné sledovat i normálně nedetekovatelný (u neutlumených senzorů) výstupní vodič.

Tato vylepšená možnost diagnostiky zjednodušuje elektroúdržbu na mobilních strojích. Integraci senzorů do proprietárních řídicích systémů je možné provést rychle díky snadno vyhodnotitelným hodnotám proudu. Připojení se navazuje prostřednictvím obvyklých třívodičových kabelů, což šetří náklady v porovnání s drahými sběrnicemi nebo čtyřvodičovými kabely.


Nejdůležitější údaje

  • Maximální mechanická a elektrická odolnost umožňující spolehlivý provoz i za těch nejnáročnějších venkovních podmínek
  • Optimalizováno pro mobilní zařízení – s přísnou evropskou certifikací typu E1 pro použití na veřejných komunikacích
  • Rozsáhlé portfolio doplněné řešeními pro specifické aplikace usnadňuje nalezení perfektního senzoru
  • Nejvyšší standardy kvality: interní testovací kritéria, která dalece překračují standardní požadavky
  • Senzory s funkcemi -EI: vylepšená diagnostika s možností detekovat přerušené kabely a zkraty – poprvé u třívodičového senzoru
  • Senzory s funkcemi -EI: snadno vyhodnotitelné hodnoty proudu zjednodušují integraci a zpětné nasazení v proprietárních systémech

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat