Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Společnost Pepperl+Fuchs rozšiřuje své portfolio o odpojovače a bezpečnostní vypínače Ex e a Ex tb

2017-06-27

Ex e and Ex tb Switch Disconnectors and Safety Switches
Tyto nové řady produktů zajišťují bezpečné odpojování strojů a napájecích zdrojů pro účely čištění, údržby nebo opravy.

Společnost Pepperl+Fuchs se již léta soustředí na zařízení pro vypínání elektrického napájení v prostředí s nebezpečím výbuchu. Nyní se portfolio zaměřené na ochranu proti výbuchu způsobenému elektřinou rozšířilo o zcela novou řadu odpojovačů (DIS*) a bezpečnostních vypínačů (SAF*) s typy ochrany Ex e a Ex tb. Tyto řady produktů zajišťují bezpečné odpojování strojů a napájecích zdrojů pro účely čištění, údržby nebo opravy.


Bezpečné připojení a odpojení v zónách 1 a 21

Tyto nové odpojovače a bezpečnostní vypínače pracují s provozním proudem 25 A nebo 40 A a jsou vhodné pro použití v zónách 1, 2, 21 a 22 v prostředí s nebezpečím výbuchu plynu nebo prachu. Díky širokému spektru možností konfigurace je lze přizpůsobit na míru tak, aby splňovaly různé požadavky na vypínání. Například všechny produkty těchto řad lze zakoupit se 3, 4 nebo 6pólovými kontakty pro připojení k elektrické síti a také s různými konfiguracemi pomocných přípojek.


Stupně ochrany a rozsah teplot pro všechny účely

Vypínače jsou vybaveny skříněmi z polyesteru zpevněného skelnými vlákny nebo skříněmi z nerezové oceli s krytím IP a širokým rozsahem teplot pro téměř jakékoli automatizační použití. Trojnásobný otočný akční člen s možností zamknutí visacím zámkem chrání zařízení před neoprávněným přístupem. Kromě toho lze kryt skříně u modelů SAF* otevřít, pouze když se vypínač nachází v zapnuté poloze, aby byla dodržena norma IEC 62626-1.


Kompletní řešení vypínání a ovládání

„Rozšířením našeho portfolia o odpojovače a bezpečnostní vypínače Ex e jsme se ještě více vyprofilovali jako jedno místo pro nákup elektrických zařízení s ochranou proti výbuchu. Nabízíme zákazníkům portfolio vysoce kvalitních produktů, ze kterého mohou nakupovat na jednom místě: svorkovnice a rozbočovače, řídicí jednotky, řídicí stanice nebo komplexní řídicí a rozvodné panely. Od jednotlivých komponent až po skříně, které si sami odléváme v našich provozovnách,“ poznamenává manažer skupiny produktů Rainer Nägle.


Nejdůležitější údaje

  • Certifikované odpojovače a bezpečnostní vypínače Ex e/Ex tb pro použití v zónách 1, 2, 21 a 22
  • Různé konfigurace přípojek k elektrické síti a pomocných přípojek 25 A nebo 40 A
  • Odolné skříně z nerezové oceli nebo GRP
  • Trojnásobný otočný akční člen s možností zamknutí visacím zámkem ve vypnuté poloze
  • Součást širokého portfolia zařízení s ochranou proti výbuchu způsobeným elektřinou

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat