Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Spolehlivé monitorování limitních hodnot pomocí nového nouzového vypínacího zařízení SC-System

2017-08-28

SC-System trip amplifier

Produktová řada převodníků signálu SC-System zahrnuje řadu modulů pro digitální a analogové provozní signály. Tyto moduly zajišťují bezpečnost a efektivitu procesní komunikace.  Kromě napájecích zdrojů vysílačů, izolačních zesilovačů, pasivních izolátorů a převodníků teploty a signálu je nyní součástí tohoto portfolia kompaktních analogových modulů také nouzové vypínací zařízení. Nové nouzové vypínací zařízení lze použít pro spolehlivé řízení parametrů týkajících se bezpečnosti, rozpoznávání a řešení závad a optimalizaci bezpečnosti závodu.


Čisté signály, žádná dočasná řešení

Nouzové vypínací zařízení SC-System monitoruje měřicí signály na základě předem stanovených limitních hodnot. Pokud se aktuální hodnota liší od limitní hodnoty, modul zašle signál, který aktivuje například nouzový vypínač nebo alarm. Díky parametrizovatelným výstupům modulu jsou spínací signály k dispozici na výstupech kontaktů relé a uživatel tak nemusí využívat jen centrální řídicí panel.


Různé možnosti použití pro větší flexibilitu

Kromě možnosti parametrizace umožňuje nouzové vypínací zařízení SC-System také analyzovat různé vstupní proměnné.  Modul zpracovává vstupní standardní signály z 2vodičových vysílačů, unipolární a bipolární signály z 2vodičových vysílačů, a také unipolární a bipolární proudové a napěťové zdroje. Modul je možné přesně přizpůsobit konkrétní aplikaci a zajistit tak uživateli maximální flexibilitu. Navíc je k dispozici napájení 2vodičových vysílačů.


Monitorování bezpečných limitních hodnot

Nouzové vypínací zařízení SC-System nabízí blokování restartu, které indikuje chyby, dokud nejsou identifikovány, opraveny a potvrzeny. Tato ochranná funkce je užitečná pro sledování přerušení vodiče: pokud se stane, že oba konce přerušeného vodiče zůstávají v kontaktu, může to vypadat, jako že nedošlo k žádné chybě. Pokud taková chyba není identifikována, může negativně ovlivnit procesy a ohrozit pracovníky a vybavení. K dispozici je široká škála konfigurací, která umožňuje uživatelům přizpůsobit převodník signálu různým aplikacím: nastavitelné zpoždění zapnutí/vypnutí a jednorázová funkce pro výstup kontaktu relé.


SC-System – spolehlivost ve své nejefektivnější formě

Jedno- a dvoukanálové převodníky signálu řady SC-System jsou navržené speciálně pro použití v prostředích bez nebezpečí výbuchu. Se šířkou 6 mm a výškou 97 mm se kompaktní moduly ideálně hodí pro dodatečnou montáž do těsných prostor. Řada SC-System nabízí kvalitní třícestnou izolaci mezi vstupem, výstupem a napájením, odolnost pracovnímu napětí až 300 V a zkušebnímu napětí až 3,0 KV. Převodníky signály jsou určeny pro provozní teplotu od -25 °C do +70 °C a je možné je montovat vodorovně nebo svisle bez mezery nebo snížení provozních hodnot. Moduly SC-System se napájejí 24 volty prostřednictvím svorek nebo napájecí sběrnice, vložka pro 35mm lišty DIN.


Přehled nouzového vypínacího zařízení SC-System

  • Spolehlivé monitorování limitních hodnot (min a max)
  • Parametrizovatelné spínací výstupy
  • Možnost vyhodnocování různých vstupních veličin
  • Integrované blokování restartu
  • Kompaktní konstrukce pouzdra
  • Kvalitní třícestná izolace
  • Snadná instalace, napájení a hlášení chyb přes napájecí sběrnici
  • Provozní teploty -25 °C až +70 °C

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat