Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Technologie Pepperl+Fuchs SmartBridge® zajišťuje propojení snímačů s konceptem Průmysl 4.0: Až dosud byla data generovaná periferiemi, které jsou součástí infrastruktury IO-Link, zpracovávána v obvodech stroje. Cenné parametry a stavové informace, které by mohly poskytnout informace o stavu zařízení, zůstávaly nevyužité. V tomto bodě vstupuje do hry technologie SmartBridge: rozhraní SmartBridge je zapojeno mezi řídicí jednotku a kompatibilní zařízení IO-Link. V tomto místě monitoruje komunikaci IO-Link se snímačem nebo akčním členem a předává procesní data do mobilního zařízení prostřednictvím Bluetooth.

Tato další komunikační cesta otevírá celou novou úroveň zjednodušení práce se snímači. Aplikace SmartBridge, vyvinutá společností Pepperl+Fuchs, vizualizuje data zasílaná rozhraním na komerčních tabletech nebo chytrých telefonech. Díky tomu je správa stavových a procesních dat způsobem „Dotyk a zadání“ velmi jednoduchá, stejně tak jako konfigurace parametrů. Jakmile je detekováno nové zařízení, potřebné ovladače se stáhnou automaticky. Pomocí těchto souborů ovladačů se funkce příslušné periferie zobrazí graficky a jako text. Procesní data také můžete nahrát na kartu microSD a později spustit pokročilou analýzu nahraných dat na počítači.

Jednoduché a pohodlné zobrazení parametrů a dat zařízení pomáhá technikům při uvádění strojů a zařízení do provozu a zjednodušuje analýzy příčin poruchy při údržbě. S rozhraním SmartBridge můžete využít celou kapacitu svých zařízení IO-Link!