Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Principy technologie na přímé označování dílů DPM (Direct Part Marking) – nejčastější dotazy

2015-02-18

1. Co přímé označování dílů DPM vlastně znamená?

Direct Part Marking code on metal
Přímé označování dílů vytváří trvalé propojení mezí dílem a informacemi o něm.

Informace o určitém dílu nebo komponentě jsou obvykle prezentovány ve formě nějakého štítku nebo tlačítka, které jsou k danému dílu připojené. Přímé označování dílů funguje jinak. Jak je ostatně už patrné ze samotného názvu této technologie, přímo označené díly jsou ve výrobních nebo provozních procesech nositeli důležitých informací o produktu umístěných na samotném dílu.

Technologie DPM spočívá na myšlence vytvoření trvalého propojení mezi dílem a informacemi o něm. Toto propojení se v průběhu času nijak nemění a zkušenosti ukázaly, že velice dobře odolává vnějším vlivůopotřebení.


2. V jakých oblastech se technologie na přímé označování dílů DPM používá?

Přímé označování dílů DPM se využívá v široké řadě oborů průmyslu. Ať už se jedná o automobilový průmysl, strojírenství nebo výrobu elektroniky, využití přímého označování dílů DPM je nepřeberné.

Obvyklé využití nachází v označování dílů automobilů, které pak lze později sledovat a dohledat. Výhoda pro výrobce automobilů spočívá v tom, že dokáže přesně zpětně dohledat, kdy a kde byl případný vadný díl vyroben.


3. Které materiály jsou na přímé označování dílů DPM vhodné?

Na přímé označování dílů DPM lze použít v podstatě každý materiál (kromě papíru). Nejčastěji se používají plasty, syntetické materiály, kovy nebo sklo.


4. Na jakém principu přímé označování dílů DPM funguje?

Existuje několik různých metod, jak k výrobnímu dílu připojit přímo informace. Přímé označování dílů často využívá kódy DataMatrix. Kódy DataMatrix dokážou na malém prostoru kompaktně přenášet velké množství informací, navíc jsou spolehlivější než standardní čárové kódy.

Tři nejčastěji používané metody, jak na výrobní díly umístit kódy DataMatrix:

  • Vypalování laserem: Kód DataMatrix se na povrch vypálí laserem. Tato metoda se často využívá k označování desek s tištěnými spoji při výrobě elektroniky nebo k označování kovových dílů v automobilovém průmyslu. Protože je přesná, umožňuje vypalovat i velice malé kódy DataMatrix.
  • Vyrážení: Kód DataMatrix se do materiálu vyrazí razníkem. Touto metodou se vytvoří velice silné a odolné kódy. Často se používá k označování kovových výrobních dílů.
  • Označování inkoustovým tiskem: Kód DataMatrix je na materiál nanesen inkoustovým tiskem. Výhodou této metody je výborný kontrast, mezi nevýhody patří odolnost. Jednoduše řečeno, tyto kódy dlouho nevydrží.

5. Jak se informace z přímého označování dílů DPM načítají a přenáší?

V závislosti na konkrétní situaci lze informace na přímo označeném výrobku nejjednodušeji načíst dvěma způsoby: stacionární nebo ruční čtečkou 2D kódů. U většiny případů je právě flexibilní ruční čtečka tím nejlepším řešením. Aby bylo kódy možné načítat spolehlivě, je u všech metod přímého označování dílů DPM potřeba čtecí zařízenímožností osvětlení, k načítání informací a jejich přeposlání do softwarového systému jsou zase potřeba dekódovací funkce.


Ruční čtečka s technologií přímého označování OHV1000* – specialista na přímé označování dílů

S naší ruční čtečkou 2D kódů OHV1000* pro vás bude práce s kódy DPM hračkou.
S naší ruční čtečkou 2D kódů OHV1000* pro vás bude práce s kódy DPM hračkou.

Povrchy se často velice liší a často mají i vysokou odrazivost. To pro čtečky 2D kódů představuje náročnou překážku. S naší ruční čtečkou 2D kódů OHV1000* je ale práce s přímo označenými kódy hračkou. Automaticky se totiž přizpůsobuje různým systémům kódů na různých površích a informace spolehlivě načítá i přenáší.

  • Spolehlivé načítání všech nejčastějších kódů DPM
  • Detekce všech nejčastějších systémů 1D a 2D kódů
  • Snadné přizpůsobení různým velikostem kódu díky dvojité čočce a rozlišení 1,2 megapixelu
  • Jedinečný nástroj na konfiguraci parametrů Vision Configurator zajišťuje individuální formátování výstupních řetězců pro účely přímého přenosu detekovaných dat do systémů ERP.
  • Rozhraní USB a RS-232 umožňují pohodlné připojení.
  • Pomocí jazyka JavaScript lze přímo na ruční čtečce naprogramovat celé aplikace.