Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Připojovací prvky Pepperl+Fuchs – Distribuce signálů v automatizaci

2015-03-30

Connectivity by Pepperl+Fuchs
Společnost Pepperl+Fuchs dodává široké portfolio připojovacích prvků zajišťujících funkční bezpečnost a dlouhodobou dostupnost strojů …

Bez ohledu na to, jak různorodá může průmyslová automatizace být, požadavky kladené na připojovací technologie jsou stejně komplexní. Společnost Pepperl+Fuchs již více než 15 let vyrábí všechny možné varianty připojovacích technologií, které přesně vyhovují specifickým požadavkům jednotlivých odvětví.

Ať se jedná o strojírenství, sváření, manipulaci s materiálem, mobilní aplikace nebo zpracovatelský průmysl, kromě našich světoznámých senzorů dodáváme také široké portfolio připojovacích prvků, které zajišťují funkční bezpečnost a dlouhodobou dostupnost strojů.


Skříně senzorů


Skříně senzorů M8 a M12 jsou odolné a při jejich vývoji byl kladen důraz na jednoduchou montáž. Disponují robustním, kompletně litým pouzdrem s krytím IP68, jsou důkladně testovány a v provozu jsou zcela spolehlivé. Dálkový kabel je zalisován a konektory jsou umístěny tak, aby značně usnadnily připojování kabelů: skříně senzorů verze M12 mají mezi konektory velké rozestupy, zatímco konektory u verze M8 jsou odsazené.

Rozdělovače T a Y


Rozbočovače T a Y jsou ideálním řešením v případech, kdy je třeba efektivně kombinovat více signálů a hromadně je sloučit do jednoho slotu M12 nebo M8. Navíc představují ekonomické řešení pro postupné zpracování signálů ze sběrnice za použití minimálního množství kabeláže. Rozbočovače T a Y mají robustní, kompletně litá pouzdra s krytím IP68 a konektory umístěnými vzadu nebo nalisovanými kabely různých délek.

Konektory připojitelné v terénu


Široké portfolio konektorů připojitelných v terénu představuje řešení pro mnoho typů aplikací. Konektory připojitelné v terénu jsou obzvlášť vhodné pro provádění údržby nebo rozšiřování systému v terénu. Konektory jsou dostupné v plastové nebo kovové verzi, ve stíněném nebo nestíněném provedení a s různými typy konektorů (M8, M12, 1/2 NPT, 7/8, šroubovací, Quickon).

Zásuvky senzorů-akčních členů


Zásuvky senzorů-akčních členů umožňují vést kabely z rozvaděče přímo do provozu. Mohou být zajímavé především pro techniky údržby, kteří hledají flexibilní řešení připojování a odpojování konektorů. Všechna zařízení mají stupeň krytí IP67/68 a jsou dodávána s nejrůznějšími typy konektorů. Jsou dostupné s pancéřovými (PG) nebo metrickými závity a některé verze je možné také polohovat.

Kabely provozní sběrnice


Kabely provozní sběrnice umožňují spolehlivé a odolné připojení různých součástí automatizačního systému. Portfolio zahrnuje lisované kabely s krytím IP67 pro zařízení PROFIBUS, PROFINET a CAN/DeviceNet.

Ventilové konektory


Společnost Pepperl+Fuchs jako dodavatel systémů nabízí komponenty s robustním designem, které jsou připraveny k okamžité instalaci. Naše ventilové konektory disponují zcela zalitými pouzdry s krytím IP68 a mají nalisovaná těsnění, která nelze ztratit. Design pouzder z našeho portfolia odpovídá normě DIN a průmyslovým standardům, zatímco široká škála konceptů zapojení umožňuje bezpečně potlačit okolní elektromagnetické vlivy.

Montážní příslušenství konektorů


Rychlost a přesnost jsou při montáži a údržbě klíčové. Naše montážní příslušenství umožňuje bezpečnou montáž konektorů pomocí rýhovaných šroubů, díky kterým je možné dosáhnout ideálního utahovacího momentu. Nástrčné hlavice pro závity M8 a M12 je možné zakoupit zvlášť.