Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Převodníky signálu SC-System – nové funkce, větší pohodlí

2015-05-06

SC-System Signal Conditioners
Převodníky signálu SC-System jsou velmi kompaktní

Řada 6 mm širokých převodníků signálu SC-System od společnosti Pepperl+Fuchs je vybavena novým systémem sběrnice pro spolehlivé napájení a souhrnná chybová hlášení. Kromě toho je SC-System doplněn o univerzální rozdělovač a převodník milivoltového signálu. S těmito dvěma novými moduly jsou mimořádné kompaktní převodníky signálu nyní dostupné pro všechny analogové měřicí signály – od izolačního zesilovače přes pasivní izolátor po vysoce funkční převodník teploty.


Minimální nároky na kabeláž a plně redundantní: napájení přes sběrnici Power Bus

Sběrnice Power Bus je vložka pro montážní lišty DIN. Poskytuje napájení pro moduly rozhraní prostřednictvím napájecích modulů a také souhrnná chybová hlášení. Jako alternativa k napájení prostřednictvím svorek zaručuje centrální napájení i ve větších aplikacíchbez použití jednoho kabelu. Sběrnice Power Bus je vhodná pro všechny standardní lišty a ideálně se hodí pro dodatečné vybavení.


Univerzální rozdělovač pro standardní signály

Nový univerzální rozdělovač se používá pro galvanické oddělení, převod a distribuci standardních signálů v rozsahu 0/4 mA ... 20 mA, 0/1 V ... 5 V a 0/2 V ... 10 V. Měřicí vstup poskytuje napájecí napětí pro provoz 2vodičových převaděčů signálu. Mezi nové funkce tohoto zařízení patří univerzální analogové výstupy, které mohou poskytovat proudové nebo napěťové signály. Oproti běžným rozdělovačům proudového signálu mohou obslužní pracovníci používat výrazně větší počet provozních zařízení a řídicích jednotek, protože lze zpracovávat několik typů signálů.


Převodník milivoltového signálu pro použití s nízkým napětím snímačů

Nově vyvinutý převodník milivoltového signálu je vybaven vstupem pro bipolární a unipolární milivoltové zdroje. Na výstupu jsou signály k dispozici jako bipolární proudové a napěťové zdroje. Modul rozhraní je ideálně vhodný pro aplikace, kde jsou napětí snímačů nízká a rychle se mění, například při měření proudu nebo používání bočníkových rezistorů.


Hlavní výhody převodníků signálu SC-System

  • Optimalizovaná konstrukce pouzdra pro snadnou manipulaci
  • Rychlá a snadná montáž a menší nároky na kabeláž díky sběrnici Power Bus
  • Minimální prostorové nároky díky šířce modulu 6 mm a výšce 97 mm
  • Větší teplotní rozsah od -25° C do 70° C
  • Maximální ochrana pracovníků a vybavení díky vysoce kvalitnímu galvanickému oddělení s 300 V provozního / 3 kV testovacího napětí