Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Modul G20 rozhraní AS-I: Efektivní řízení stejnosměrných motorů válečků dopravníků

2018-03-21

G20 AS-Interface Module for DC Motor Rollers
G20 minimalizuje pracnost zapojení kabeláže spouštěčů motorů a umožňuje předem sestavit flexibilní segmenty dopravníků

Konstruktéři, kteří pracují na systémech válečkových dopravníků pro skladové aplikace, stojí před náročnými požadavky. Jejich řešení musí zajistit splnění potřeb zákazníků pokud jde o rychlost manipulace, spolehlivost, energetickou účinnost i nákladovost. Společnost Pepperl+Fuchs představuje řadu modulů G20 AS-I . Plně integrovaný řídicí modul pro stejnosměrné motory válečků (MDR) je přímo určen pro plnění požadavků na rychlost, náklady a energetickou účinnost pro nejnáročnější zákazníky a aplikace.

Modul G20 minimalizuje pracovní náklady na zapojení kabeláže spouštěčů motorů a razí cestu zcela novému přístupu. Zajišťuje spolehlivý provoz motorů díky speciálně přizpůsobeným funkcím a umožňuje předem sestavit flexibilní segmenty dopravníků s výhodou rychlejší montáže a efektivnějšího provozu MDR konstrukcí jak pro konstruktéry dopravníků, tak pro jejich zákazníky.


Montáž modulů rozhraní AS-I na rám systémů válečkových dopravníků

Montážní hloubka pouze 27 mm umožňuje nainstalovat modul G20 přímo do rámu válečkového dopravníku a skrýt celou kabeláž. Montáž dovnitř rámu je snadná a nevyžaduje další montážní nástroje. Modul je zapouzdřený v nárazuvzdorném odolném jednodílném plastovém pouzdře, které odzvonilo nepraktické a zdlouhavé montáži. Senzory a MDR se zapojují pomocí integrovaných sad vodičů motoru a senzoru, které urychlují instalaci, snižují náklady na připojení a zjednodušují celou instalaci.


Lepší instalace segmentů dopravníků

Po připevnění modulu k rámu dopravníku je posledním krokem montáže připojení plochých kabelů rozhraní AS-I a AUX . Tato významně jednodušší a rychlejší metoda zapojování zbavuje výrobce dopravníkových systémů komplikovaného a časově náročného zapojování u zákazníka, které je u nejrozšířenějších motorových spouštěčů běžné. Obecně lze při použití rozhraní AS-I (a modulů G20 zvláště) celý dopravníkový systém, včetně všech dalších ovládacích komponent, rozdělit do segmentů – předem sestavených, připravených k přepravě, přezkoušených a rozšiřitelných nezávisle na sobě.


Široké možnosti řízení motorů válečků, vysoká bezpečnost

Pokud jde o funkcionalitu a bezpečnost, představuje G20 špičkovou technologii. Nový modul má 2 vstupy senzorů, 2 výstupy řízení motorů a 2 přípojky napájení motorů a umožňuje dokonale jemné řízení u všech MDR aplikací. Modul G20 poskytuje náběhový proud až 5 A pro každý motor. Flexibilitu využitelnosti ještě zvyšuje řada konfigurovatelných nastavení otáček, profilů zrychlení a možnost snadno měnit směr otáčení. A konečně nabízí modul G20 vysokou úroveň bezpečnosti díky integrované tavné pojistce pro každý motor – nejsou třeba žádné další pojistky.

Modul MDR, další člen řady G20, je jako doplněk modulu G20 ideálním řešením pro čistě digitální řízení, určené speciálně pro ovládání ventilů, přepínače stop, zarážky a nestavitelné pohony. Tyto moduly společně mění definici MDR řízení a nabízejí výrobcům dopravníků nástroje, které potřebují pro plnění požadavků jejich zákazníků.


Stručný přehled nejzajímavějších vlastností

  • Verze modulu pro stejnosměrné motory válečků dopravníků nabízí řízení otáček, směru otáčení a funkci start/stop
  • Digitální verze je určena pro jednoduchá řešení ZAP/VYP pro motory nebo pneumatické pohony
  • Montáž do rámu válečkového dopravníku pro jednoduchou instalaci bez nástrojů
  • Jednodílné pouzdro s připojením plochým kabelem umožňuje přímé připojení k pohonu nebo senzoru
  • Moduly lze snadno rozdělit do segmentů – předem sestavených, připravených k přepravě a přezkoušených

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat