Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Pepperl+Fuchs je „Kvalifikovaný potenciální dodavatel“ pro společnost TOTAL S.A.

2016-03-17

Ex de flanged solution
Společnost Pepperl+Fuchs je dodavatelem vybavení pro ochranu elektrických zařízení v prostředí s nebezpečím výbuchu pro řadu nadnárodních společností.

Společnost Pepperl+Fuchs byla oceněna udělením statusu „Kvalifikovaný potenciální dodavatel“ od čtvrté největší ropné a plynárenské společnosti TOTAL S.A., která operuje ve více než 130 zemích. Rozsah kvalifikace pokrývá rozbočovače, ovládací panely a komponenty pro elektrické instalace v prostředí s nebezpečím výbuchu. Dvě z celosvětových středisek Solution Engineering Centers (SEC) společnosti Pepperl+Fuchs prošly náročným kvalifikačním procesem společnosti TOTAL S.A. a budou pro celosvětové aktivity společnosti TOTAL dodávat odborné posudky ochran proti výbuchu, technické projekty a vysoce kvalitní řešení přesně přizpůsobená požadavkům společnosti TOTAL.


Komplexní certifikace Ex pro řadu různých řešení

Počet možných řešení elektrických instalací v prostředí s nebezpečím výbuchu vychází z širokého sortimentu součástí a skříní. Díky kompletní certifikací Ex e je lze kombinovat do mnoha variant rozbočovačů, ovládacích jednotek, stanic a panelů. Sofistikované ovládací a rozvodné panely bezpečně chrání integrované průmyslové elektrické komponenty před nebezpečím výbuchu i před vlivy prostředí. Všechny druhy spínacích zařízení a ovládacích prvků pro automatiku lze nainstalovat do skříní s certifikací Ex d, dostupných v mnoha provedeních, velikostech a materiálech, včetně vysoce kvalitní nerezavějící oceli.


Panely s montážní přírubou Ex de umožňují snadno provádět modifikace a rozšíření

Protože sekci s pevným závěrem řešení Ex de normálně není třeba na místě instalace otevírat, zkracuje se tak doba uvedení do provozu.
Protože sekci s pevným závěrem řešení Ex de normálně není třeba na místě instalace otevírat, zkracuje se tak doba uvedení do provozu.

Zkušení inženýři ve střediscích Solution Engineering Centers (SEC) zvolí vhodnou variantu a konstrukci efektivního řešení na základě specifikací definovaných v úzké spolupráci s provozovatelem. Na místě instalace je možné všechna připojení kabelů rychle zkompletovat uvnitř svorkovnice s certifikací Ex e, předem vybavené vhodnými kabelovými průchodkami a svorkami.

Sekci v pevném závěru normálně není třeba na místě instalace otevírat, čímž se zkracuje doba uvedení do provozu. S využitím těchto „panelů s přírubou Ex de“ je také možné integrovat do části Ex e ovládací a sledovací prvky, jako jsou ovládací přepínače a ampérmetry. Pozdější modifikace a rozšíření jsou možná i bez komplikované aplikace přísných požadavků Ex d, uvedených v normě IEC/EN 60079-14 a dalších bezpečnostních normách. Společnost Pepperl+Fuchs nedávno rozšířila svůj sortiment řešení přírubových panelů o další konstrukční varianty a verze pro širší rozsah okolních teplot.


Plně certifikované svorkovnice Ex e a ovládací stanice

Ovládací stanice Ex e mohou obsahovat více než 50 ovládacích prvků.
Ovládací stanice Ex e mohou obsahovat více než 50 ovládacích prvků.

Speciálně přizpůsobené svorkovnice a ovládací stanice s kompletní certifikací Ex e lze konfigurovat na základě široké řady komponent: od malých jednoúčelových ovládacích stanic až po komplexní ovládací stanice s více než 50 ovládacími prvky v jedné skříni, nebo svorkovnice s více než tisícem svorek.

Neváhejte kontaktovat zástupce společnosti Pepperl+Fuchs.


elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat