Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Monitor otáček SC-System v provedení s 6mm pouzdrem – Nyní se zakázaným restartem

2016-04-14

New rotation speed monitor with S0 interface.
Nový monitor rychlosti otáčení s rozhraním S0.

Převodníky signálu SC-System od společnosti Pepperl+Fuchs je nyní možné používat ještě u více aplikací: nový monitor rychlosti otáčení představuje jediný modul se šířkou pouhých 6 mm, který dokáže zpracovat digitální vstupní signály všech komerčních digitálních senzorů. Tento nový vývoj koresponduje s filozofií dokázat zpracovat všechny standardní signály typů signálu pomocí jediného modulu. Díky rozhraní S0 je monitor rychlosti otáčení vhodný také do oblastí mimo průmyslovou automatizaci, např. u automatizace budov.


Bezpečné sledování rychlosti s jednoduchým nastavením

Nový monitor rychlosti otáčení z řady SC-System je jediným zařízením svého druhu se šířkou 6 mm. Zpracovává vstupní frekvence od 0,01 Hz až do 50 kHz. Vysoká mezní frekvence a z ní vyplývající vysoké rozlišení zajišťují, že se spolehlivě detekují i zkreslené pulzy. Monitor rychlosti otáčení se snadno nastavuje prostřednictvím přepínače DIP nebo počítače PC. Pomocí samostatného vstupu je možné překlenout rozběh stroje. Je aktivován nový zákaz restartu pro detekci krátkodobých limitních hodnot nebo chyb linky. Tuto funkci resetu je nutné aktivně uvolnit poté, co byla porucha identifikována a odstraněna.


Výkonný modul pro digitální signály

Každý digitální modul SC-System dokáže detekovat signály všech komerčních digitálních senzorů. Monitor rychlosti otáčení dokáže zpracovat signály ze senzorů NAMUR, senzorů SN, a to včetně detekce přerušení vodiče a zkratu, i senzorů DC  podle normy EN 60947-5-2. Kromě toho se prostřednictvím monitoru rychlosti otáčení naměřená data senzorů S0, např. měření objemu vody u automatizace budov a třívodičové senzory se spínanými výstupy PNP nebo NPN spolehlivě přenášejí na řídicí úroveň. Kromě komerčních 8V napájecích zdrojů jiných řešení dostupných na trhu nový modul nabízí napájení senzoru chráněné proti zkratu s 17 V / 25 mA. Výstup modulu je vybaven reléovými kontakty.


Kompaktní převodníky signálu disponují kvalitní třícestnou izolací

Jedno- a dvoukanálové převodníky signálu řady SC-System jsou navržené speciálně pro použití v prostředích bez nebezpečí výbuchu. Se šířkou 6 mm a výškou 97 mm se kompaktní moduly ideálně hodí pro dodatečnou montáž do těsných prostor. Řada SC-System nabízí kvalitní třícestnou izolaci mezi vstupem, výstupem a napájením, odolnost pracovnímu napětí až 300 V a zkušebnímu napětí až 3,0 KV. Převodníky signály jsou určeny pro provozní teplotu od -25 °C do +70 °C a je možné je montovat vodorovně nebo svisle bez mezery nebo snížení provozních hodnot. Moduly SC-System se napájejí 24 volty prostřednictvím svorek nebo napájecí sběrnice, vložka pro 35mm lišty DIN.


elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat