Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Nové aplikace s technologií F99-Fusion

2017-06-06

The inclination sensor F99-Fusion opens up new possibilities ...
F99-Fusion přináší nové možnosti.

Snímače náklonu se používají v mnoha aplikacích – například pro detekci úhlu náklonu mobilních pracovních plošin. Pokud však na snímače působí vnější síly jiné než gravitace, jsou tato měření náchylná k zatížení chybou. Snímače řady F99-Fusion firmy Pepperl+Fuchs mohou kompenzovat vnější zrychlení, čímž umožňují přesné měření, a to i v aplikacích, kde dochází k pohybu. Řada F99-Fusion přináší řadu nových možností použití a zvyšuje účinnost těch stávajících.

S certifikáty E1 a GL je řada F99-Fusion vhodná i pro terénní a námořní aplikace. Díky těmto vlastnostem i extrémní odolnosti je nová inerciální měřicí jednotka ideálním řešením pro detekci náklonu i zrychlení v mobilních aplikacích. 


Monitorování omezení úhlu natáčení na svazích

 

Monitorování sklonu těžkých vozidel, jako jsou kolové nakladače, sklápěče nebo vysokozdvižné vozíky, je zásadní. Pokud se na svahu nakloní příliš, vozidlo se může snadno převrátit. Snímače F99-Fusion zajišťují sledování sklonu vozidla v rozsahu 360°. S využitím údajů poskytovaných snímačem lze úhel řízení na svahu omezit, aby se zabránilo překlopení vozidla. Nezáleží na tom, zda vozidlo právě zrychluje, brzdí nebo zatáčí. Díky inteligentnímu algoritmu Sensor Fusion řada F99-Fusion kompenzuje externí zrychlení. Snímač tak poskytuje přesný údaj o úhlu sklonu a spolehlivě zabraňuje nehodám.

Přesné měření palubních vah

 

Úspora času a prostředků je důležitá v každém odvětví průmyslu. Palubní váhy pomáhají výpočtem zátěže přímo na mobilních zařízeních. Například se používají u moderních kolových nakladačů, kde se hmotnost materiálu zjišťuje přímo v lopatě nebo na nákladních lodích ve velkých námořních přístavech. Pro přesnou detekci hmotnosti je obvykle nezbytné krátké zpoždění. Ale jelikož jakýkoli ztracený čas je nákladný, často jsou akceptovány chyby měření a nakládka se kvůli procesu vážení nezastavuje. U modelu F99-Fusion není přestávka pro výpočet hmotnosti nutná. Kvůli kompenzaci externího zrychlení lze váhu přesně detekovat bez ztráty času – dokonce i v aplikacích s dynamickým pohybem.

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat