Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Společnosti Pepperl+Fuchs a Lufthansa Technik založily start-up 3D.aero

2018-03-27

3D.aero Logo

Dvě německé společnosti – mannheimská Pepperl+Fuchs GmbH a hamburská Lufthansa Technik AG – založily společný podnik s 50% účastí s názvem 3D.aero GmbH. Cílem této nové společnosti je výzkum, vývoj a prodej moderních automatizačních řešení pro letecký průmysl. Kromě toho bude tato společnost rozvíjet řešení pro digitalizaci dílen. Centrála společnosti sídlí v ZAL TechCenter v hamburské části Finkenwerder, což je jedno z největších a nejmodernějších středisek leteckého výzkumu na světě. Tato strategická poloha umožní společnosti 3D.aero spolupracovat s dalšími leteckými společnostmi.                                                                              

Kromě řešení automatizace dílen a výroby v leteckém oboru bude společnost 3D.aero rovněž nabízet použití optických měřících přístrojů a aplikací pro digitální kontrolu a zpracování obrazu a související poradenské služby. Společnost bude fungovat jako moderní start-up s plochou hierarchií. Mladý tým budou tvořit především zaměstnanci společnosti Pepperl+Fuchs a absolventi institutu pro technologii letecké výroby na hamburské technologické univerzitě.

Pro společnost Pepperl+Fuchs je to další milník ve strategii expanze. „Díky tomuto novému podniku můžeme nyní využít naše dlouhodobé zkušenosti s průmyslovou automatizací také v leteckém průmyslu. O to více se těšíme na úzkou spolupráci se společností Lufthansa Technik,“ říká Dr. Gunther Kegel, CEO společnosti Pepperl+Fuchs.

„Těší nás, že jsme za partnera získali společnost Pepperl+Fuchs, předního výrobce elektronických komponent a snímačů pro automatizaci výroby a procesů. Umožní nám to naplnit naši strategii Průmyslu 4.0 a využít toto know-how pro naše procesy a produkty,” říká Bernhard Krueger-Sprengel, Senior Vice President Engine Services ve společnosti Lufthansa Technik. Ačkoli byla společnost 3D.aero založena jako součást konkrétního projektu divize Engine Services, přesto bude spolupracovat se všemi divizemi společnosti Lufthansa Technik a také s dalšími společnostmi v leteckém průmyslu.


O společnosti Pepperl+Fuchs

Společnost Pepperl+Fuchs má 6 000 zaměstnanců a patří k předním společnostem v oboru průmyslových senzorů a ochrany proti výbuchu. Centrála v Mannheimu je střediskem technických znalostí. Konstruktéři a specialisté zde zkoumají a vyvíjejí nejnovější technologie a produkty. Tento rodinný podnik byl založen v roce 1945. Dnes má 40 poboček a je zastoupena na 6 kontinentech. Tato globální přítomnost jí umožňuje kombinovat to nejlepší z obou světů: nejvyšší technické standardy s možnostmi efektivními a cenově úsporné výroby. Společnost Pepperl+Fuchs se vypracovala na pozici partnera pro celosvětově aktivní operátory automatizačních technologií a nabízí nejširší portfolio osvědčených komponent pro požadavky automatizace výroby a procesů.


O společnosti Lufthansa Technik

Společnost Lufthansa Technik Group patří s 35 pobočkami a smluvními partnery mezi přední poskytovatele technických leteckých služeb na světě. Tato mezinárodně certifikovaná organizace pro poskytování údržby, výrobu a konstrukci zaměstnává více než 25 000 osob. Portfolio společnosti Lufthansa Technik zabírá celý rozsah služeb pro komerční letadla, letadla VIP a letadla se zvláštním určením, motory, komponenty a přistávací vybavení v oblastech digitální podpory leteckého parku, údržby, oprav, generálních oprav, úprav, kompletace a konverze a také výrobu moderního vybavení kabin.


amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat