Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

GR Series GRP Enclosures for Terminal Boxes and Control Stations—One Enclosure, Numerous Applications

2018-06-15

Terminal Boxes and Control Stations in GR Series
The new GR enclosure series is available for terminal and control boxes

From small stations to large chemical plants: Wherever dangerous process media are used and temperature extremes prevail, Pepperl+Fuchs’ explosion-proof products ensure the protection of personnel and equipment. Our development and production teams are continually improving the portfolio and incorporating feedback from customers and experts. A new enclosure series was developed with the aim of simplifying planning, mounting, and maintenance. Adapted to process industry requirements, this glass fiber reinforced polyester (GRP) enclosure series is is being rolled out for terminal boxes and control units first. It will be available for all Pepperl+Fuchs products and solutions in the future.


Flexibilní a univerzální


Inteligentní řada skříní zjednodušuje montáž a údržbu.

Už ve fázi plánování svorkovnic nebo ovládacích stanic ve skříních nové řady GR mají konstruktéři závodu prospěch z flexibilní konfigurace zařízení. Na základě potřeb vlastníků lze svorkovnice a spínací prvky umístit individuálně na 10mm montážní lištu – bez potřeby další montážní základny. Distanční prvky zajišťují, že každou jednotlivou součást lze namontovat efektivně do různých výšek. Šetří se tak prostor a pomáhá uživatelům při začlenění více funkcí do jedné skříně.

I po fázi plánování nabízejí nové skříně odolné proti výbuchu širokou škálu aplikací: Protože řada GR odolává teplotám až -60 °C, lze ji použít pro aplikace v drsných prostředích. Řada představuje poslední přírůstek do portfolia vybavení pro ochranu elektrických zařízení proti výbuchu společnosti Pepperl+Fuchs a nákladově efektivní alternativu k skříním z nerezové oceli, které byly dosud nutné pro tak nízké teploty.

Snadná údržba a montáž

Otevírání víka skříně je snazší než kdy předtím
Otevírání víka skříně je snazší než kdy předtím

Montáž a údržba je pozoruhodně snadná. Na sobě nezávislé kroky instalace umožňují instalaci i velkých a těžkých skříní jedinou osobou: Technici nejprve vyvrtají do stěny otvory pro dva šrouby a upevní skříň. Vloží se a utáhnou všechny zbývající šrouby. Tento přístup významně usnadňuje manipulaci a šetří čas i náklady.

Odolné příslušenství závěsů a vstupní otvory pro šroubováky usnadňují otevírání víka skříně a zjednodušují tak údržbu svorkovnice nebo ovládací stanice ve skříni odolné proti výbuchu řady GR. Další jedinečnou vlastností je integrovaná ochrana okraje: Umožňuje bezpečné stohování skříní, brání poškození těsnění při údržbě a zajišťuje tak zachování účinnosti krytí IP. 


Hlavní body svorkovnic a ovládacích stanic ve skříních řady GR

  • Nová řada skříní připravená na budoucí požadavky vyvinutá odborníky na ochranu elektrických zařízení proti výbuchu
  • Flexibilní konfigurace snižuje pracnost plánování
  • Jedinečná konstrukce otevírá širokou škálu aplikací
  • Inteligentní řada skříní zjednodušuje montáž a údržbu

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.

Skříně GRP řady GR

Společnost Pepperl+Fuchs odvedla průkopnickou práci, když zcela přepracovala řadu GR, která je vyrobena z polyesteru vyztuženého skleněnými vlákny a může se pochlubit zvýšenou bezpečností (Ex e) a ochranou proti jiskrám (Ex i)...