Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Snímač čárových kódů VB14N-T zajišťuje optickou identifikaci v mrazírenských skladech


V mrazírenských skladech se zmrazenými potravinářskými výrobky je zboží přemisťováno v přepravkách.

Použití

Díky svému kompaktnímu provedení je snímač čárových kódů VB14NT vhodný k použití ve stísněných prostorech.
Díky svému kompaktnímu provedení je snímač čárových kódů VB14NT vhodný k použití ve stísněných prostorech.

V potravinářském průmyslu je pro zajištění kvality výrobků nezbytný nepřerušovaný chladicí řetězec. Národní zákony týkající se potravin obvykle vyžadují, aby v celém chladicím řetězci byla zajištěna skladovací teplota zmrazených výrobků nižší než 18 °C. To klade vysoké požadavky na snímače instalované v mrazírenských skladech. I při velmi nízkých teplotách musí být zmrazené výrobky spolehlivě identifikovány, aby byly dopraveny na správné konečné místo určení.


Cíl

V mrazírenských skladech se zmrazenými potravinářskými výrobky je zboží přemisťováno v přepravkách. Čárové kódy na přepravkách umožňují identifikovat zboží a přepravit ho k dalšímu vychystávání objednávky. Použité snímače musí být proto schopné rychle a spolehlivě vykonávat svou funkci za velmi nízkých teplot. Teploty mohou mít také negativní vliv na čitelnost vlastních kódů. K dosažení minimální četnosti chyb a krátkých časů zpracování musí být obtížně čitelné kódy vždy spolehlivě rozpoznány, a to i při vysokých rychlostech.


Řešení

Snímač čárových kódů VB14N-T je zkonstruován pro teploty až do –35 °C.
Snímač čárových kódů VB14N-T je zkonstruován pro teploty až do –35 °C.

Snímač čárových kódů VB14N-T je vybaven integrovaným topným tělesem, které mu umožňuje snášet okolní teploty od –35 °C do +45 °C. Díky krátké fázi zahřívání, která trvá nanejvýše 20 minut, je snímač rychle připraven k použití. Kromě toho má sníženou maximální spotřebu energie 9,6 W. Výkonná optika snímače a technologie rekonstrukce kódu nabízejí vysokou spolehlivost při čtení obtížně rozpoznatelných čárových kódů. Kompaktní provedení umožňuje snímač instalovat i do stísněných prostorů.


Výhody

Až 32 zařízení lze propojit do sítě přes vysokorychlostní připojení. To umožňuje současně detekovat několik čárových kódů, které se mohou vyskytovat na různých místech. Snímač je opatřen tlačítkem funkcí a indikátory LED podporujícími nastavení konfigurace, učení čárových kódů a testování. Během provozu poskytují indikátory LED informace o stavu čtení. Nastavení konfigurace zjednodušuje počítačový software, který je součástí dodávky.


Stručný přehled

  • Integrované topné těleso pro použití při nízkých teplotách až –35 °C
  • Spolehlivé čtení i při nízkém kontrastu čárových kódů
  • Zkrácená doba uvedení do provozu díky krátké fázi zahřívání
  • Efektivní řešení se sníženou spotřebou energie
  • Kompaktní provedení pro prostorově omezené instalace

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.