Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Připraveno na budoucnost: Společnost Pepperl+Fuchs se úspěšně mění na SE

2020-07-16

Werner Guthier, CFO Pepperl+Fuchs Group
Werner Guthier, finanční ředitel skupiny Pepperl+Fuchs Group

Od 13. července 2020 bude mateřská společnost Pepperl+Fuchs registrována jako evropská společnost (Societas Europea). Tato změna znamená konec postupného přechodu, který začal v loňském roce transformací společnosti Pepperl+Fuchs GmbH na společnost Pepperl+Fuchs AG. Přechod na strukturu SE podporuje dlouhodobou strategii růstu společnosti a dodává jí větší pružnost na spotřebitelském i kapitálovém trhu.

„Struktura SE nám poskytuje moderní rámec v oblasti podnikového práva, který nám umožní zaměřit naše strategické směřování na budoucnost,“ vysvětluje Werner Guthier, finanční ředitel skupiny Pepperl+Fuchs Group. „S ohledem na dynamické prostředí, které je charakterizováno tématy digitalizace, jako je Průmysl 4.0, a současnou pandemii koronaviru je důležitější než kdykoli předtím zachovat si pružnost pro reakci na neustálé změny.“

I přes novou právní strukturu zůstane společnost Pepperl+Fuchs SE nadále v rukou stávajících rodinných akcionářů.


O společnosti Pepperl+Fuchs


Ústředí společnosti Pepperl+Fuchs v Mannheimu, Německo

Společnost Pepperl+Fuchs s 6 300 zaměstnanci po celém světě dosáhla v roce 2019 obratu 715 milionů eur. Skupina je jednou z předních společností v oblastech technologií průmyslových senzorů a ochrany proti výbuchu. Ústředí v Mannheimu slouží jako středisko pro tuto technickou odbornost. Inženýři a specialisté zde zkoumají a vyvíjejí nejnovější produkty a technologie. Tato rodinná společnost byla založena v roce 1945 a nyní provozuje více než 40 dceřiných společností po celém světě. Globální přítomnost jí umožňuje kombinovat to nejlepší z obou světů: nejvyšší technické standardy a efektivní, nákladově úsporná výrobní zařízení. Společnost Pepperl+Fuchs se etablovala jako partner pro uživatele automatizačních technologií po celém světě a nabízí nejkomplexnější portfolio osvědčených komponent pro automatizaci výroby a procesů.

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.