Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Nová řada skříní z nerezové oceli završuje portfolio řešení s druhem ochrany Ex e od společnosti Pepperl+Fuchs

2021-04-08

Stainless Steel Ex e Enclosure from Pepperl+Fuchs
Nová řada SR završuje portfolio vysoce flexibilních a nákladově efektivních řešení s druhem ochrany Ex e (zvýšená bezpečnost)…

Společnost Pepperl+Fuchs nyní posílila svou pozici dodavatele zařízení s ochranou Ex zavedením řady SR. Nová řada skříní z nerezové oceli se připojuje k řadě GR vyráběné z plastu vyztuženého skleněnými vlákny, a doplňuje tak nabídku specializovaných produktů pro automatizaci procesů. Nová řada završuje portfolio vysoce flexibilních a nákladově efektivních řešení pro řízení a distribuci s druhem ochrany Ex e (zvýšená bezpečnost).

Zpočátku bude po uvedení řady SR na trh k dispozici několik verzí skříní vzdálených I/O, které jsou přizpůsobeny požadavkům ropného a plynárenského, chemického a farmaceutického průmyslu. Tyto verze budou průběžně doplňovány dalšími doplňky, jako jsou svorkovnicové skříně a ovládací stanice, řídicí jednotky, odpojovače a bezpečnostní vypínače a řešení provozních sběrnic, aby uživatelé mohli v budoucnu využívat výhod kompletního portfolia.


Zhlédnout video

SR – skříně z nerezové oceli a s druhem ochrany Ex e pro různé aplikace za přijatelnou cenu

Řada SR z odolné nerezové oceli obsahuje více než 30 velikostí skříní, aby vyhověla požadavkům na přesné rozměry každého zamýšleného použití. Za účelem dalšího zvýšení efektivity nákladů jsou skříně s krytím IP66 / NEMA 4X vždy zredukovány na základní verzi. Veškeré příslušenství, jako jsou panely s průchodkami, závěsy, zámky se zamykáním o ¼ otáčky a zabezpečení víka, je integrováno společností Pepperl+Fuchs pouze v souladu s odpovídajícími specifikacemi zákazníka. Různá mezinárodní schválení umožňují použití v rozsáhlé řadě aplikací po celém světě.

V závislosti na požadavcích aplikace lze skříně, které jsou certifikovány pro teplotní rozsah od –60 °C do +120 °C, instalovat na provozní místo ve svislé nebo vodorovné poloze. Všechny verze řady SR, které jsou vhodné pro montáž na stěnu, lze přišroubovat přímo pomocí montážních držáků, které je možné otočit o 90°, nebo nýtovacích matic, a to bez další úpravy. Pokud je skříň řady SR používána jako ovládací stanice, lze bloky kontaktů připevnit buď na lištu, nebo přímo ke krytu skříně.

GR – sesterská řada vyrobená z plastu vyztuženého skleněnými vlákny


Ze strategického a technologického hlediska řada SR doplňuje v portfoliu společnosti Pepperl+Fuchs zavedenou řadu GR. Řada GR zahrnuje různé skříně s krytím IP66 / NEMA 4X vyrobené z antistatického a vysoce odolného polyesteru vyztuženého skleněnými vlákny. Materiál stabilizovaný vůči UV záření je vysoce trvanlivý a nabízí vynikající odolnost proti korozi.

Inovativní konstrukce řady GR výrazně usnadňuje montáž: díky nezávislým montážním krokům zvládne instalaci i velkých a těžkých skříní jedna osoba. Podobně jako v případě řady SR nabízí i řada GR mnoho různých rozměrů a doplňků, aby pokryla požadavky široké škály aplikací.


Řešení pro řízení a distribuci s druhem ochrany Ex e z jednoho zdroje

Dvě řady skříní s druhem ochrany Ex e jsou propojeny zastřešujícím konceptem služeb společnosti Pepperl+Fuchs, který se zaměřuje na maximalizaci vertikální integrace a poskytování rozsáhlé podpory uživatelům po celou dobu. Kromě regionálních služeb působících v terénu mají zákazníci přístup k produktovým specialistům v šesti střediscích pro technická řešení (SEC), která jsou rozptýlena po celém světě a mohou pomoci se vším od přípravy cenových nabídek až po konstrukci, návrh a certifikaci přizpůsobených řešení pro řízení a distribuci.


Hlavní přednosti řady SR

  • Nejmodernější řada skříní pro náročná prostředí a prostředí s nebezpečím výbuchu
  • Modulární konstrukce: Více než 30 velikostí skříní v kombinaci s mnoha volitelnými doplňky, jako jsou přírubové desky, závěsy, zámky se zamykáním o ¼ otáčky, zabezpečení víka a sluneční clony, které nabízejí nespočetné možnosti konfigurace
  • Zvýšená flexibilita díky montážním držákům s možností otočení o 90° a použití až čtyř přírubových desek
  • Spolehlivý provoz díky krytí IP66 nebo typu 4X pro rozšířený rozsah teplot až do –60 °C
  • Více možností řešení, jako jsou svorkovnicové skříně, skříně pro optické spoje, místní řídicí jednotky a ovládací stanice
  • Celosvětové služby a podpora: Profesionální podpora a poradenství od technických specialistů prodeje ohledně ochrany elektrických zařízení proti výbuchu
  • Přizpůsobená řešení pro zpracovatelský průmysl podporovaná našimi globálními středisky pro technická řešení (SEC)
  • Mezinárodní schválení pro širokou škálu průmyslových odvětví a aplikací

amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
Řada SR – závěr z nerezavějící oceli pro prostředí s nebezpečím výbuchu

Nová řada závěrů SR vyrobených z nerezové oceli zaujme svým modulárním konceptem: Objevte řadu závěrů, které dokonale řeší každou aplikaci – na každé úrovni…

Skříně GRP řady GR

Společnost Pepperl+Fuchs odvedla průkopnickou práci, když zcela přepracovala řadu GR, která je vyrobena z polyesteru vyztuženého skleněnými vlákny a může se pochlubit zvýšenou bezpečností (Ex e) a ochranou proti jiskrám (Ex i)...