Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Senzor SmartRunner Explorer pro přesné měření objektů v systémech vychystávání

Použití

Automatizovaná lékárna je systém vychystávání, ve kterém jsou léky a další farmaceutické výrobky automaticky přemisťovány do skladu nebo ze skladu. Skladovací prostor je obvykle velmi omezený, a musí tak být využit co nejefektivněji. Rozměry balení je proto nutné přesně měřit již během procesu skladování, například při umístění zboží na dopravníkový pás. Rozměry balení se mohou značně lišit. 


Cíl

K dosažení optimálního využití dostupného skladovacího prostoru je nutné přesně určit rozměry balení. Vzhledem ke stísněnému skladovacímu prostoru je nutné použít malé senzory, které nabízejí mechanicky flexibilní instalaci. Senzory musí mít široký snímací rozsah, aby mohly měřit jak velmi malá, tak velká balení. Měření musí být spolehlivé i v případě, že se na vstupním pásu skladu nachází několik balíků, přičemž jeden velký balík zakrývá pohled na menší balík. K zajištění jednoduché integrace do programovacího prostředí je vyžadováno rozhraní API, které nabízí plný přístup k parametrizaci a poskytuje výstupní data. Rozhraní Ethernet TCP/IP musí umožňovat přímé připojení k IPC. 


Řešení

SmartRunner Explorer VLE700
SmartRunner Explorer VLE700

Laserový profilový senzor SmartRunner Explorer VLE700 s vysokým rozlišením spolehlivě a přesně detekuje výškové profily objektů různých velikostí. V automatizovaných lékárnách je obvykle instalován nad vstupním pásem skladu. Kompaktní provedení a otočný konektor umožňují instalovat senzor i do velmi stísněných prostorů. Senzor odesílá výškové profily do IPC přes rozhraní Ethernet TCP/IP. IPC poté analyzuje výškové profily a určuje rozměry balení. Dodávaná knihovna DLL nabízí plný přístup k parametrizaci a výstupním datům. 


Technické vlastnosti

  • Výstup výškových profilů s 960 páry hodnot v globálních souřadnicích
  • Dvourozměrný obrazový výstup s vysokým rozlišením (1280 × 960 pixelů)
  • Měřicí rozsah: Osa X: 40 až 345 mm; osa Z: 100 až 700 mm
  • Knihovna DLL pro integraci do programovacího prostředí
  • Zobrazení obrazu a čar v uživatelském rozhraní
  • Rozhraní: Ethernet TCP/IP, vstup/výstup
  • Maximální frekvence snímání: 30 Hz
  • Laserová třída 1, stupeň ochrany IP67

Výhody

Jedinečný laserový profilový senzor SmartRunner Explorer dokáže kromě poskytování výstupu výškového profilu také detekovat dvourozměrný obraz oblasti. Tato funkce může například ověřit detekované balení nebo v případě potřeby poskytnout výstup obrazu zachycujícího zjištěnou chybu. Grafické uživatelské rozhraní umožňuje provádět intuitivní parametrizaci a jednoduchou analýzu pomocí výškových profilů a dvourozměrných obrazů oblastí. Tím usnadňuje pozdější implementaci aplikace v IPC. Pomocí dodaného příkladu použití a podrobných pokynů uvedených v příručce lze zařízení velmi snadno integrovat do vývojového prostředí jazyka C#.


Stručný přehled

  • Spolehlivá a přesná detekce příchozího zboží na vstupním pásu skladu
  • Kompaktní provedení a flexibilní mechanická integrace pro snadnou instalaci ve stísněných prostorech
  • Pohodlná parametrizace a jednoduchá integrace do programovacího prostředí
  • Výstup výškového profilu a dvourozměrného obrazu oblasti

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.

Objevte senzory na bázi světelného řezu SmartRunner vybavené jedinečnou kombinací technologie světelného řezu a kamerového senzoru 2-D s integrovanými diodami LED…