Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Vše pod kontrolou s polyamidovými řídicími jednotkami chráněnými proti výbuchu

2023-03-22

LRP series control unit with five operator elements
Řídicí jednotky řady LRP nabízejí prostor až pro pět standardních ovládacích prvků, a tím i vysoký stupeň funkčnosti, který je na trhu jedinečný.

Nová řada místních řídicích jednotek od společnosti Pepperl+Fuchs umožňuje uživatelům mít vše doslova pod kontrolou – modely řady LRP s ochranou Ex db eb nabízejí chytré řešení pro přepínání a řízení obvodů v prostředích s nebezpečím výbuchu a klasifikací ATEX/IECEx zóna 1/21 nebo 2/22.

Řídicí jednotky jsou vyrobeny z odolného a zároveň lehkého polyamidu a poskytují stupeň ochrany IP66. Jsou také vybaveny skrytým těsněním ze silikonové pryže, které zajišťuje dlouhodobé utěsnění skříně. To společně s širokým teplotním rozsahem –40 °C až +55 °C umožňuje tato řešení snadno používat v náročných okolních podmínkách a venkovních prostorech.


Až pět ovládacích prvků v jedné řídicí jednotce

Klíčovou vlastností řídicích jednotek řady LRP je jejich mimořádně vysoký stupeň flexibility pro konfiguraci jednotlivých spínacích a řídicích řešení. Za tímto účelem nabízí společnost Pepperl+Fuchs pět různých verzí skříní, z nichž každá může být osazena různými ovládacími prvky z rozsáhlého portfolia společnosti Pepperl+Fuchs (jako jsou tlačítka, nouzová tlačítka, kontrolky LED, tlačítka nouzového zastavení a otočné akční členy).

Kromě tří kompaktních velikostí skříní pro prostorově úspornou instalaci jednoho až tří ovládacích prvků zahrnuje řada LRP s ochranou proti výbuchu dvě flexibilní velikosti skříní. Tyto skříně umožňují dokonale integrovat obzvláště velké spínače nebo zařízení pro monitorovací funkce, jako jsou ampérmetry a voltmetry z nabídky společnosti Pepperl+Fuchs. Skříně těchto dvou velikostí mohou případně pojmout až pět standardních ovládacích prvků, pokud jsou instalovány plně rozšířené, a tím nabídnout vysoký stupeň funkčnosti, který je na trhu jedinečný. Navíc tři různé velikosti štítků umožňují individuální označování i při použití ovládacích prvků různých velikostí. V případě potřeby lze na dno skříně paralelně namontovat dva kabelové vstupy pro zjednodušené zapojení. Všech pět verzí skříní je opatřeno ideálně umístěným uzemňovacím bodem, který lze demontovat, aby nepřekážel při instalaci.

Hlavní přednosti řídicích jednotek LRP

  • Nejlepší poměr funkcí k velikosti v oboru: Instalace až pěti ovládacích prvků umožňuje provozovat více funkcí v malé jednotce
  • Krátké dodací lhůty: Nejoblíbenější varianty přímo ze skladu
  • Vlastní označení: Různé velikosti držáků štítků i pro plně vybavené jednotky
  • Konfigurace specifické pro daného uživatele: Až dva kabelové vstupy na stejné čelní straně pro prostorově úsporné instalace
  • Flexibilita použití: Dobře vyvinutá řada skříní, do kterých lze snadno umístit velké ovládací prvky nebo ampérmetry
  • Nejmodernější technologie: Široké portfolio produktů s moderní, lehkou a odolnou konstrukcí
  • Snadný přístup a jednoduché zapojení: Ideálně umístěný demontovatelný uzemňovací bod
  • Vysoká odolnost: Skryté těsnění spolehlivě zajišťuje stupeň ochrany IP66
  • Celosvětové služby a podpora: Profesionální podpora a poradenství od odborníků na ochranu elektrických zařízení proti výbuchu

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.