Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Řešení čtečky RFID pro brány od společnosti Pepperl+Fuchs: Bezproblémová transparentnost v logistických aplikacích

2024-02-20

UHF RFID Gate Reader Solution F800 from Pepperl+Fuchs
Čtecí/zapisovací zařízení systému RFID pro brány je instalováno v robustním pouzdře z hliníku odlitého pod tlakem a umožňuje připojit až čtyři výkonné pasivní antény UHF RFID

Nové řešení čtečky RFID pro brány od společnosti Pepperl+Fuchs vytváří bezproblémovou transparentnost při detekci velkého množství štítků RFID. Tento cenově výhodný systém je založen na výkonné standardizované technologii UHF RFID (ISO 18000-63 a EPC třída 1, generace 2) a je speciálně optimalizován pro použití v logistických aplikacích, jako je sledování příchozího a odchozího zboží. Za tímto účelem jsou k dispozici rozhraní Ethernet pro snadnou integraci do prostředí IT, jako jsou ERP, MES a skladové systémy, a také sériové rozhraní RS-232 a rozhraní USB.


Až čtyři výkonné antény UHF RFID

Čtecí/zapisovací zařízení (F800) systému RFID pro brány, instalované v robustním pouzdře z hliníku odlitého pod tlakem, umožňuje připojit až čtyři výkonné pasivní antény UHF RFID se stupněm ochrany IP67. Antény lze provozovat s výkonem až 2 W na výstup. Díky vysokému vyzařovanému výkonu a kruhové polarizaci dodávaných antén je možné spolehlivě detekovat velké skupiny štítků v dosahu až 12 m, a to i při změně orientace štítků RFID. Vysokorychlostní multiplexer integrovaný do čtecího/zapisovacího zařízení F800 zajišťuje současnou detekci štítků UHF během zlomku sekundy.

Řešení čtečky RFID pro brány k zajištění vysoké bezpečnosti procesů

Výstup čtecích/zapisovacích zařízení navíc obsahuje hodnoty indikátoru síly přijímaného signálu (RSSI) a fázových úhlů, které mohou poskytnout cenné informace o stabilitě procesu. Integrovaná ochranná funkce chrání čtecí/zapisovací zařízení před poruchami, jako jsou zkraty antén, nesprávné nastavení antén a elektrostatické výboje. Osm snadno rozpoznatelných diod LED neustále vizualizuje provozní stav čtecích/zapisovacích zařízení a připojených antén UHF RFID, čímž podporuje plynulé zpracování příchozího a odchozího zboží.

Pokud je nutná výměna zařízení, lze ji pohodlně provést pomocí funkce klonování konfigurace přes rozhraní USB, která nevyžaduje kompletní opětovnou parametrizaci náhradního zařízení. Kromě toho je čtecí/zapisovací zařízení F800 vybaveno řadou dalších přípojek (dva výstupy s optickým vazebním členem, dva vstupy s optickým vazebním členem, dva reléové výstupy) pro připojení dalších provozních zařízení, jako jsou spouštěcí senzory a signální světla.


Kompletní řešení RFID pro brány od jediného dodavatele

K dispozici je také montážní držák se standardizovaným vzorem otvorů (100 × 100 mm) pro instalaci antén UHF RFID v místě použití
K dispozici je také montážní držák se standardizovaným vzorem otvorů (100 × 100 mm) pro instalaci antén UHF RFID v místě použití

Antény jsou připojeny ke čtecím/zapisovacím zařízením robustními koaxiálními kabely z portfolia společnosti Pepperl+Fuchs. Kabely lze zakoupit v různých délkách v závislosti na instalačních podmínkách. Antény jsou dostupné ve verzích s různými úhly vyzařování, které přesně vyhovují podmínkám použití.

Veškeré porty jsou snadno přístupné a umístěné na čtecím/zapisovacím zařízení, takže všechny kabely lze kdykoli snadno připojit nebo odpojit. Pro uživatele, kteří chtějí instalovat čtecí/zapisovací zařízení do rozváděčové skříně, obsahuje portfolio společnosti Pepperl+Fuchs také přípravek pro jednoduchou montáž na lištu DIN. K dispozici je také montážní držák se standardizovaným vzorem otvorů (100 × 100 mm) pro instalaci antén UHF RFID v místě použití.


Hlavní přednosti řešení čtečky RFID pro brány

  • Cenově výhodné řešení RFID pro brány pro logistické aplikace
  • Výkonné čtecí/zapisovací zařízení UHF s až 4 externími anténami
  • Vysoká citlivost příjmu a vysoký výstupní výkon pro spolehlivou detekci štítků
  • Rychlé čtení velkých skupin transpondérů UHF, dokonce i v časově kritických aplikacích
  • Snadná integrace systému přes rozhraní Ethernet, RS232 a USB
  • Rychlé uvedení do provozu a rychlá výměna: klonování konfigurace přes rozhraní USB
  • Robustní pouzdro z hliníku odlitého pod tlakem, ideální pro použití v drsných a průmyslových prostředích

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.