Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Výkonná modulární přepěťová ochrana s detekcí poruch: M-LB-4000

2023-11-20

Zásuvný systém přepěťové ochrany pro signálové obvody

M-LB-4000 surge protection system

Společnost Pepperl+Fuchs doplňuje své portfolio systémů přepěťové ochrany o výkonný model M-LB-4000. Tento dvoudílný systém je založen na modulární konstrukci sestávající ze základního modulu a ochranného modulu. Druhý z nich zajišťuje celou ochrannou funkci. Díky modularitě jsou instalace a údržba systému M-LB-4000 jednoduché a pohodlné. Základní moduly jsou připevněny na standardní lištu DIN 35 mm, zatímco ochranné moduly lze snadno zapojit do základních modulů. Modul M-LB-4000 tak nevyžaduje žádné nástroje pro instalaci a také umožňuje provést výměnu zařízení během provozu, aniž by došlo k narušení stávajícího elektrického vedení. Zatímco základní modul zůstává v montážní poloze, ochranný modul lze snadno vyjmout a vyměnit. Inovativní mechanika v základním modulu zabrání přerušení signálového obvodu.

Funkce odpojení smyčky systému M-LB-4000 také umožňuje provádět izolované testy a kontroly smyčky při uvádění do provozu a údržbě systému. K aktivaci funkce je potřebné ochranný modul jednoduše odpojit, otočit o 180° a poté znovu zapojit. Integrovaná funkce odpojení poté automaticky přeruší obvod a umožní personálu bezpečně pracovat na signálovém obvodu.


Tenký a chytrý

Díky šířce pouhých 6 mm jsou moduly systému přepěťové ochrany M-LB-4000 mimořádně kompaktní a v rozváděči vyžadují jen málo místa. Navzdory svému tenkému provedení disponuje systém M-LB-4000 vysokou funkčností: Kromě spolehlivé ochrany před přepětím nabízí systém také nepřetržité vlastní sledování. Každý modul je na přední straně opatřen stavovým displejem, který neustále signalizuje jeho stav. Dvoudílný modul stavu poruchy je také schopen sledovat několik modulů přepěťové ochrany a předávat zprávy o poruchách do řídicí místnosti. Poruchy tak lze zjistit na dálku, aby je bylo možné okamžitě řešit.

Nový systém přepěťové ochrany M-LB-4000 je dostupný v jiskrově bezpečné variantě pro prostředí s nebezpečím výbuchu, stejně jako ve variantě bez vnitřní bezpečnosti pro oblasti bez nebezpečí výbuchu. Díky teplotnímu rozsahu od –40 °C do +80 °C jej lze použít v rozsáhlé řadě aplikací. Systém M-LB-4000 proto spolehlivě chrání signálové obvody před poškozením v důsledku přepětí a přispívá k větší dostupnosti výrobních závodů ve všech průmyslových odvětvích. 


Hlavní přednosti systému přepěťové ochrany M-LB-4000

  • Snadná výměna díky zásuvným modulům
  • Funkce ochrany ve vyměnitelném ochranném modulu
  • Možnost výměny za provozu bez přerušení signálového obvodu
  • Funkce odpojení smyčky pro snadnou údržbu a bezproblémové uvedení do provozu
  • Kompaktní šířka pouhých 6 mm
  • Nepřetržité vlastní sledování s indikací stavu
  • Globální certifikace

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.

Sestava_přepěťové_ochrany

Nový systém přepěťové ochrany M-LB-4000 nabízí spolehlivou diagnostiku, snadnou manipulaci a prostorově úsporné provedení pouzdra. Další informace se dozvíte zde!