Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Nákladově efektivní řešení pro moderní dopravníkové systémy: Řídicí modul motoru G20 48 V

2024-02-20

G20 48V motor control module
Moduly G20 48 V jsou určeny pro komplexní aplikace dopravníkových technologií.

Zatímco v běžných dopravníkových systémech byly převážně používány 24V technologie, v době rostoucích cen elektrické energie projektanti systémů stále častěji spoléhají při řízení válečků se stejnosměrným motorem na 48V technologie. Řídicí moduly motorů 48 V nabízejí několik výhod, protože umožňují konstruovat flexibilní a nákladově efektivní dopravníkové linky. Společnost Pepperl+Fuchs vyšla vstříc této poptávce a doplnila řadu G20 z portfolia rozhraní AS-Interface o modul pro řízení motorů 48 V.


Dvojnásobný výkon při stejné spotřebě energie

Nový modul G20 48 V od společnosti Pepperl+Fuchs byl navržen pro moderní, komplexní aplikace dopravníkových technologií a může se pochlubit dvojnásobným výkonem při stejné spotřebě energie. Vyšší výkon jednotlivých řídicích modulů motoru G20 umožňuje instalovat méně napájecích jednotek podél celé dopravníkové linky, a tím zvyšuje flexibilitu plánování systému. Díky jednodušší koncepci zapojení a menšímu počtu napájecích jednotek lze efektivně využít potenciální úspory.


Osvědčená koncepce instalace bez použití nářadí

Modul AS-Interface G20 pro motorem poháněné válečky se vyznačuje štíhlým a dobře promyšleným provedením pouzdra, které lze instalovat přímo do montážní lišty válečkové dopravníkové linky. Kabely již integrované v modulu až pro dva senzory a motorem poháněné válečky zajišťují přehlednou konstrukci systému. Kabel ASi a kabel pro pomocné napětí lze jednoduše připojit v posledním kroku a v případě potřeby je možné změnit jejich polohu pomocí otočného mechanizmu. Speciální propichovací technologie umožňuje bez použití nářadí předem namontovat jednotlivé segmenty dopravníku, které lze uvést do provozu až na místě.

Společnost Pepperl+Fuchs již pracuje na dalších rozhraních, která v budoucnu umožní projektantům systémů konfigurovat individuální řešení pro jejich dopravníkové technologie na základě modulárního systému.


Hlavní přednosti řídicího modulu motoru G20 48 V

  • Moduly G20 48 V pro řízení válečků poháněných stejnosměrnými motory s dvojnásobným výkonem při stejné spotřebě energie
  • Zvýšená nákladová efektivita: Úspory na napájecích jednotkách podél celé dopravníkové linky
  • Větší flexibilita při plánování: Jednodušší napájení umožňuje zřizovat delší sítě
  • Dokonalá integrace: Provedení optimalizované pro aplikace a umožňující instalaci přímo do montážní lišty bez použití nářadí

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.