Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Nastavení nových signálů – signální světlo s rozhraním IO-Link

2024-03-13

Informujte, upozorňujte a sledujte procesy s využitím více než jednoho milionu barev na devíti segmentech

Signal light with IO-Link
Nové signální světlo s integrovaným rozhraním IO-Link

Tam, kde konvenční signální světla dosahují svých limitů, nové signální světlo nabízí další funkce díky integrovanému rozhraní IO-Link verze 1.1 (COM3 / třída A). Například každý z devíti segmentů signálního světla lze individuálně ovládat a konfigurovat, což uživatelům umožňuje flexibilně volit z různých režimů osvětlení a úrovní jasu. Signální světlo může trvale svítit, blikat nebo rotovat třemi různými rychlostmi s využitím více než jednoho milionu barev.

Prostřednictvím nového signálního světla rozšiřuje společnost Pepperl+Fuchs své portfolio pro průmyslovou komunikaci a díky rozhraní IO-Link zajišťuje ještě inteligentnější sledování systémů.


Četné režimy osvětlení a zvukové signály pro ještě větší bezpečnost

V závislosti na požadavcíchlze segmenty připojit samostatně nebo podle počtu aktivovaných stavových zpráv, a vytvořit tak úrovně. Pokud je například aktivních pět stavových zpráv, lze devět segmentů zkombinovat do pěti různých úrovní – je-li aktivní pouze jedna stavová zpráva, je aktivována pouze jedna barva.

Indikátor úrovně usnadňuje sledování procesů stroje. Osvětlení vyjadřuje procentuální průběh příslušného procesu. V aplikacích vyžadujících obzvláště vysoké úrovně osobní bezpečnosti a bezpečnosti systému lze jako dodatečné ochranné opatření generovat zvukové signály prostřednictvím integrované sirény s hlasitostí 105 dB.


Efektivní signalizační technologie orientovaná na budoucnost

Signální světlo vybavené konektorem M12 lze snadno integrovat do sítě IO-Link. K zajištění jednoduché integrace jsou jednotlivé segmenty konfigurovány pomocí individuálního popisu zařízení IODD (popis vstupních/výstupních zařízení) a softwaru. Signální světlo lze navíc připojit k různým modulům IO-Link master a poté odpovídajícím způsobem ovládat, což uživatelům nabízí dodatečnou flexibilitu. Díky stupni ochrany IP69 a vysokému teplotnímu rozsahu –30 °C až +60 °C je signální světlo univerzální a lze jej používat pro náročné aplikace v drsných průmyslových prostředích. Funkce pro ukládání dat a přenos diagnostických údajů přes rozhraní IO-Link zvyšují dostupnost systému. Při výměně zařízení je zvolená konfigurace automaticky přenesena do nových zařízení, takže uživatelé ušetří čas při jejich uvádění do provozu.


Hlavní přednosti signálního světla s rozhraním IO-Link

  • Signální světlo s rozhraním IO-Link a různými funkcemi pro rozsáhlou řadu aplikací, od alarmů až po sledování hladiny
  • Devět individuálně přizpůsobitelných segmentů s různými režimy osvětlení
  • Siréna s hlasitostí 105 dB pro dodatečné zvukové varování k ochraně osob a zařízení v případě nouze
  • Jedinečně robustní: Vysoký stupeň ochrany a rozšířený teplotní rozsah pro použití v náročných podmínkách prostředí
  • Snadná integrace do sítě IO-Link prostřednictvím konektoru M12

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat
amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.