Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

F99 Inclination Sensor Increases Energy Yield in Concentrated Solar Power Applications

2024-02-22

F99 inclination sensor

Whether in machines and plants, mobile equipment, or solar power systems—inclination sensors are used wherever inclination angles have to be reliably measured. With the F99 series, Pepperl+Fuchs offers a range of inclination sensors for a variety of applications. They measure angles with ±0.15° accuracy and therefor stand for highest precision. With their rugged design, the F99 series inclination sensors offer a wide range of application possibilities, indoors as well as in outdoor areas and harsh environments. One area of application is the field of renewable energies. In Concentrated Solar Power (CSP) plants, for example, the F99 series inclination sensors can help to increase the energy yield.


Robustní konstrukce vhodná pro venkovní použití

Snímače náklonu F99 od společnosti Pepperl+Fuchs jsou založeny na promyšlené koncepci dvojdílné montáže, díky níž jsou mimořádně odolné. Odolná kovová montážní deska poskytuje modulu snímače ochranu proti nárazu. Díky této konstrukci je výměna snímače rychlá a snadná. Po instalaci může deska zůstat připevněná bez nutnosti nového nastavení nebo kalibrace. Díky stupni ochrany IP69 je ideální pro použití v náročných podmínkách. To zahrnuje také prostředí s extrémními teplotami a povětrnostními podmínkami, jako je například poušť.


Směrem ke slunci


V aplikacích CSP odráží nespočet zrcadel sluneční světlo na přijímač.

Díky robustní konstrukci jsou snímače náklonu F99 ideálním řešením pro měření náklonu v aplikacích s koncentrovanou solární energií. Elektrárny CSP generují energii ze slunečního tepla a obvykle se nacházejí v oblastech s intenzivním slunečním osvitem. Tyto elektrárny mají velký počet zrcadel známých jako heliostaty, které koncentrují sluneční záření na přijímač nebo oblast přijímače. Tepelné médium uvnitř přijímače se působením slunečního záření ohřívá a pohání parní nebo plynovou turbínu, která generuje elektrickou energii. Čím více slunečního světla je přijato, tím více energie lze generovat.

Aby se zabránilo ztrátám způsobeným rozptylem v důsledku nepřesného zarovnání, detekují snímače náklonu úhel náklonu zrcadel. Robustní konstrukce řady F99 a rozšířený teplotní rozsah –40 °C do +85 °C je ideální pro tuto aplikaci, zejména když se elektrárna CSP nachází v poušti s velkými výkyvy teploty. Snímače náklonu vydrží teplo i chlad a zároveň spolehlivě a přesně měří úhel náklonu. To umožňuje perfektní vyrovnání zrcadel se slunečními paprsky tak, aby bylo možné převést co největší množství slunečního záření na elektrickou energii. Snímač náklonu F99 přispívá ke zvýšení efektivity a účinnosti v solárních elektrárnách CSP.

Stručný přehled

  • Vysoce přesné měření náklonu pro maximální účinnost a více možností použití
  • Robustní koncepce dvoudílné montáže
  • Stupeň ochrany IP68/69
  • Rozšířený teplotní rozsah od –40 °C do +85 °C

amplify – magazín společnosti Pepperl+Fuchs

Objevte náš online magazín! Čekají na vás zajímavé příběhy úspěšných řešení, zprávy o aplikacích, rozhovory a regionální zprávy.

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat