Servisní linka pro průmyslové snímače
Servisní linka ochrany před výbuchem

Výhody

Tlakování a profukování umožňuje používat v prostředí s nebezpečím výbuchustandardní závěry.
Součástí systému tlakování a profukování jsou snadno použitelné a integrovatelné – lze je vestavět do závěru a ten poté certifikovat pro provoz v prostředí s nebezpečím výbuchu. 
Tlakování a profukování je celosvětově uznávaný způsob ochrany v prostředí s nebezpečím výbuchu.
Zařízení v natlakovaném závěru zůstává zůstává čisté a izolované od vnější atmosféry působením vnitřního přetlaku.
Systémy tlakování a profukování lze konfigurovat tak, aby ochranný plyn nepřetržitě proudil skrz závěr a udržoval nízkou teplotu zařízení. Pokud se teplota začne zvyšovat, dodávka ochranného plynu se zvýší. Když se teplota vrátí na normální hodnotu, dodávka plynu se opět sníží. Systém může spustit alarm a/nebo vypnout zařízení, pokud teplota zvýší nad určitou hodnotu. Zařízení má delší životnost, když je vnitřní prostor závěr udržován čistý a chladný.
Na rozdíl od ohnivzdorných závěrů nebo závěrů odolných proti výbuchu se atmosféra uvnitř ochranného pouzdra nemůže vznítit a poškodit zařízení. Závěry odolné proti výbuchu mohou být těžké a nákladné, s dlouhými dodacími lhůtami. Profukování standardního pouzdra snižuje náklady, hmotnost a je časově dostupnější.
Inertní plyn, například dusík, umožňuje provoz zařízení v pouzdře analyzátoru plynu bez rizika požáru.  
Je jednodušší získat globální certifikaci na ochranný závěr, protože komponenty systému tlakování a profukování je možné certifikovat univerzálně.

elektronický zpravodaj

Přihlaste se k odběru našeho elektronického zpravodaje a získávejte pravidelně zprávy a zajímavé informace ze světa automatizace.

Odebírat